Herstelwerk aan het stadhuis

08-11-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het  stadhuis op de Grote Markt staat al enige tijd in de steigers, en deze week werd ook het torentje 'ingepakt' om herstelwerk te kunnen uitvoeren.

De gemeente laat bij het stadhuis houtrotherstel en schilderwerk van alle kozijnen, ramen en luiken uitvoeren. Verder wordt er in deze groot onderhoudsbeurt ook gewerkt aan de balustrade van het bordes. Hetzelfde geldt voor het torentje.

Daarmee houdt het niet op: de beschadigingen aan de 'kop' op de deur onder het bordes worden hersteld. De luiken zullen in een werkplaats worden hersteld nadat het hout beschadigd is geraakt. De plantenbakken zijn gedurende de werkzaamheden verwijderd en opgeslagen.

De planning is dat de werkzaamheden tot eind november duren. Tot op heden vallen de weersomstandigheden mee en verloopt het werk volgens planning, aldus een woordvoerder van de gemeente.

"Bij de uitvoering van het werk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met bijzondere gelegenheden in het stadhuis, zoals trouwerijen, ontvangsten en de aankomst van Sinterklaas. Voor die laatste gelegenheid (de Sint wordt op 16 november verwacht) zullen de hoogwerker, de bouwkeet en het mobiele toilet tijdelijk van de Grote Markt worden verwijderd en verplaatst.​