Categorieën

Service

Herinneringen aan de Gusto

Herinneringen aan de Gusto
Nieuws

Herinneringen aan de Gusto

  • Redactie
  • 20-09-2015
  • Nieuws
Herinneringen aan de Gusto

Een platform voor de offshore-industrie in aanbouw op de Gusto, met de Heilig Hartkerk op de voorgrond


SCHIEDAM - Herinneringen ophalen, anekdotes uitwisselen, foto's laten zien. Het moet een nostalgische avond worden, aanstaande dinsdag in de pastorie van de Heilig Hartkerk. Logisch, want de avond gaat over 'de Gusto', de werf die tot in de jaren '70 te vinden in de uiterste oostelijke hoek van Schiedam.

Terugblikken op dit belangrijke bedrijf, voor stad en wijk, daar gaat het dinsdag om. De avond wordt georganiseerd door de cultuurscouts van Mooi Werk, de Heilig Hartkerk, het gemeentearchief Schiedam en de Historische Vereniging Schiedam.
 
Dirk Allewelt (websitebeheer van werf-gusto.com en vrijwilliger bij het gemeentearchief) neemt de luisteraar mee langs de hoogte- en dieptepunten van de scheepswerf Gusto. Daarna is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Bent u in het bezit van spullen of foto’s van Gusto en vindt u het leuk om daar met anderen over in gesprek te gaan? Kom langs en neem de tastbare herinneringen mee, want ook de medewerkers van het gemeentearchief zijn er enorm nieuwsgierig naar.

Dinsdag 22 september, vanaf 19.30 uur in de pastorie van de Heilig Hartkerk (Rijnstraat 1, Schiedam).
De avond is gratis, maar wel graag aanmelden via [email protected] of 010-273 47 80.