Helft van inbraakpogingen loopt spaak

30-11-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Vier keer werd er geprobeerd in te breken in een Schiedamse woning afgelopen week. Maar gelukkig voor de bewoners liepen de pogingen ook nogal eens spaak.

Op maandag 23 november probeerde het boevengilde het hoogstwaarschijnlijk in de Voltastraat, aldus de politie Schiedam. Daar werd door iemand naar binnen geschenen met een zaklamp. Toen de bewoner daarop het licht in de woning aandeed, verdween de houder van de zaklamp.

Vrijdag tussen kwart voor elf en twee lukte het wel om een woning in de Van Maanenstraat binnen te komen. De gehele woning werd doorzocht, aldus de politie.

In de Van Hogendorpstraat lukte het de inbrekers weer niet om binnen te komen. 's Nachts probeerden zij (als het er meer waren) via het balkom een woning binnen te komen.

Gisteren, zondag 29 november werd aan de Umefors geprobeerd een woning binnen te dringen. Eerst via de begane grond en toen dat niet lukte zijn de daders op het balkon geklommen. Daar verkregen zij alsnog toegang en sloegen zij hun slag.

De politie vraagt getuigen die iets verdachts gezien hebben, of die anderszins informatie hebben die kan bijdragen aan het achterhalen van de dieven, contact op te nemen via 0900-8844.

Gerelateerd