Categorieën

Service

Grootscheepse controle in Groenoord

Grootscheepse controle in Groenoord
Nieuws

Grootscheepse controle in Groenoord

  • Redactie
  • 16-06-2016
  • Nieuws
Grootscheepse controle in Groenoord

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - De Laan van Bol'Es was vanmiddag het decor van een grootscheepse controle. Het verkeer vanuit Vlaardingen richting Schiedam en andersom werd steekproefsgewijs gecontroleerd.

In samenwerking met de belastingdienst en het team Toezicht & Handhaving schermde de politie ter hoogte van het winkelcentrum een gebied af waar voertuigen en personen gecontroleerd werden. Gekeken werd bijvoorbeeld naar openstaande boetes, mogelijke belastingschulden en andere strafbare feiten. Diverse personen zijn preventief gefouilleerd.

Op het winkelplein deelde het team Toezicht & Handhaving folders uit. Op het naastgelegen parkeerterrein werden de voertuigen aan een uitgebreide inspectie onderworpen.

Meerdere auto's zijn in beslag genomen omdat de eigenaar een openstaande boete niet kon voldoen. Tijdens de controle vluchtte een auto, waardoor een achtervolging ontstond richting Vlaardingen. Ter hoogte van de Korhoenlaan verloor de bestuurder de macht over het stuur, waardoor hij tegen een boom botste.

Een zeer jonge verkeersdeelnemer wilde graag gecontroleerd worden. Hij blies een 'P-tje' van prima en mocht zijn weg uiteindelijk vervolgen. De actie duurde tot negen uur.