Groot kinderkledingruilfeest in Wennekerpand

31-03-2022 Nieuws Redactie

Kinderen konden gratis een nieuwe tweedehands outfit scoren; foto: De Kleine Ambassade


SCHIEDAM - Gisteren hield De Kleine Ambassade de finale van Afval the Game, een duurzaamheidsproject in samenwerking met de gemeente Schiedam en Irado. Dat werd een groot kinderkledingruilfeest in het Wennekerpand waar veel schoolklassen en gezinnen op af kwamen.

De Kleine Ambassade ontving in de ochtend vijftien klassen van Schiedamse basisscholen die gratis een nieuwe tweedehands outfit konden scoren. In de middag waren alle kinderen in Schiedam uitgenodigd om te komen winkelen. Honderden kinderen verlieten, nadat zij compleet gestyled - inclusief haar en make up voor de liefhebbers - over de catwalk liepen, het pand.

"Naast de enorme boost aan zelfvertrouwen die we kinderen hebben kunnen meegeven, hebben we ze vooral laten zien dat duurzaam met je spullen omgaan helemaal niet moeilijk is, maar juist ook heel leuk kan zijn," zegt Renate van der Donk, hoofd educatie & methodiek bij De Kleine Ambassade. "Samen naar minder afval!"

De Kleine Ambassade is een stichting in Schiedam. Zij helpt kinderen en jongeren om hun rol in de maatschappij te vervullen en ondersteunt organisaties bij het oppakken van hun maatschappelijke taak. Het uitgangspunt van De Kleine Ambassade is: 'samen maken we van de maatschappij een plek van ons allemaal'. Met educatie, motivatie en participatie.