Groenoord: kans op wijkcultuurvereniging

09-07-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Groenoord krijgt waarschijnlijk een zogenaamde wijkcultuurvereniging. Dit in navolging van Nieuwland, waar sinds een half jaar een wijkcultuurvereniging is.

In die periode maakten 174 kinderen uit Nieuwland op een laagdrempelige manier kennis met cultuur: onder leiding van jonge kunstvakdocenten maakten zij kennis met gitaarlessen, toneelspelen of (strip) tekenen. Dit gebeurde op school, na schooltijd. De wijkcultuurvereniging is volgens de gemeente, organisator, een succes. De proeffase van het project krijgt een permanent vervolg.

Betrokken organisaties zijn met elkaar in gesprek om vanaf komende januari ook een wijkcultuurvereniging te starten in Groenoord. Hierdoor krijgen ook kinderen in deze wijk een kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen op een vertrouwde locatie dicht bij huis.

Wethouder jeugd & sport, Nathalie Gouweleeuw, is enthousiast over de samenwerking in Nieuwland: “De wijkcultuurvereniging heeft veel samengewerkt met en geleerd van de wijksportvereniging, die al vijf jaar actief is in de wijk Nieuwland. Hierdoor was het initiatief voor de scholen en kinderen herkenbaar en laagdrempelig.” “De samenwerking tussen de verschillende culturele partners in de stad heeft zeker als een verrijking voor deze pilot gewekt”, aldus de wethouder cultuur, Marcel Houtkamp.Gerelateerd