Gratis deelvervoer voor wie zijn auto durft te laten staan

28-11-2019 Nieuws Advertentie


SCHIEDAM - Wie het aandurft om zijn of haar auto twee maanden te laten staan en in plaats daarvan kennis te maken met (nieuwe) vormen van reizen, kan rekenen op gratis reistegoed via het project de MaaS-Xperience.

De gemeente Schiedam ontwikkelt samen met partner Juuve ‘mobiliteitshubs’. Dit zijn plekken waar jij als bewoner een deelauto kunt huren. Ook zijn er deelfietsen en deelscooters hier en in de buurt beschikbaar. Er zijn er momenteel vier hubs in Schiedam te vinden, twee in zuid en twee in west.

Hoe werkt het? Nadat inschrijving is goedgekeurd laat jij voor twee maanden de auto staan en gebruik je alleen nog maar deelvervoer die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Je krijgt een budget van € 200,- per maand om gebruik te maken van deze diensten. Verbruik je meer dan dit bedrag, dan betaal je de extra kosten zelf. Je kunt dit budget ook gebruiken om met het openbaar vervoer te reizen.

Om deel te nemen zijn er wel een aantal voorwaarden van toepassing. Ben je woonachtig in Schiedam-West, -Zuid of directe omgeving hiervan? Minimaal achttien jaar oud? In het bezit van een auto of leaseauto en bereid om je auto twee maanden niet te gebruiken? Meld je aan op I: www.verkeersonderneming.nl/maasxperience.


Gerelateerd