Gisteravond 25 mensen op bon voor afstandsregel

11-04-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers had aangekondigd dat strenger opgetreden zou gaan worden tegen samenscholers en het niet houden van de minimale afstand van anderhalve meter. Handhavers van de gemeente hebben gisteravond de daad bij het woord gevoegd en schreven op verschillende locaties bekeuringen uit.

De laatste melding van het team Toezicht & Handhaving is van kwart over elf vanavond aan het Ringerspad in de 's-Gravelandsepolder. Daar werden 3 personen bekeurd voor het niet naleven van de noodverordening met betrekking tot samenscholing in combinatie met het niet voldoen aan de afstand van anderhalve meter. 

Om iets voor elven vanavond meldden de handhavers in Winkelcentrum Spaland 5 personen te hebben bekeurd wegens dezelfde feiten. Om ongeveer tien uur werden er aan de achterzijde van genoemd winkelcentrum ook al 2 groepjes - in het totaal 7 personen - bekeurd voor deze feiten.

Een uur eerder werden voor deze feiten aan de Hugo de Grootstraat in Schiedam Nieuwland 3 personen bekeurd. 

Om ongeveer acht uur vanavond gingen voor deze feiten 7 personen op de bon aan de Parkweg in Schiedam Nieuwland.

Bij deze boetes betreft het een strafbeschikking waarbij het bedrag kan oplopen tot 390 euro. Bij minderjarigen gaat het om een bedrag van 95 euro.Gerelateerd