Girl’s Day 2021 bij Shell Pernis

16-04-2021 Nieuws Advertorial

Kirsten en Saskia; foto: Shell


SCHIEDAM - Shell Pernis opende deze week virtueel de deuren voor 35 meisjes van de Charles de Foucauldmavo in Spijkenisse. De scholieren maken kennis met de industrie en vrouwelijke medewerkers van Shell Pernis.

Kirsten en Saskia werken bij de afdelingen Onderhoud en Productie van Shell Pernis en vertellen waarom zij voor een technische opleiding hebben gekozen en hoe hun werkdag bij Shell Pernis eruit ziet. Ze geven ook een gastles over de energietransitie en leiden een pubquiz. “Op deze manier krijgen de leerlingen veel informatie over hoe leuk en uitdagend het is om in een technisch beroep te werken”, zegt Richard Gouw, Learning Advisor bij Shell Pernis.

Shell ziet graag meer vrouwen aan het werk in technische banen, vertelt Gouw. “Onze boodschap: met een technische opleiding kun je later niet alleen een prachtige en goedbetaalde baan vinden, maar ook echt een bijdrage leveren aan de energietransitie.”

Girl’s Day is een initiatief van VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en IT.


Gerelateerd