Gezocht: een liefdevol thuis voor Rembrandt

06-09-2020 Nieuws Redactie

Foto: Dierenambulance ZH-Z


SCHIEDAM - De Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is op zoek naar een stek voor een dier dat je nauwelijks een huisdier kunt noemen. De 'pauw van west' heeft behoefte aan een nieuw thuis.

Of hij dat zelf ook vindt is nog maar de vraag. Het kostte veel moeite het loslopende dier te pakken te krijgen, zo vertellen de mensen van de dierenambulance. "Na meer dan een jaar is het iemand eindelijk gelukt hem te vangen." Het kat-en-muisspel leverde de trotse pauw wel een naam op - dat doe je immers als je je om iemand druk maakt: Rembrandt. Of het een kwestie is van pure schoonheid, of om de favoriet straat van het dier, dat vertelt het verhaal niet. Alhoewel: "Hij heeft zoals het een echte Rembrandt betaamt een schitterend kleurenpalet!"

Een pauw hou je niet op het balkon. Er is daarom door de dierenbeschermers al het nodige afgebeld, naar kinderboerdijen en andere mogelijk opvanglocaties. Nog zonder resultaat. Rembrandt verblijft nu bij de dierenambulance, maar dat is niet ideaal. "We zijn dringend op zoek naar iemand die deze pauwhaan een goed thuis kan geven!"

En voor wie zijn foto ziet en denkt: is zie geen staart?! "Pauwen ruien elk jaar rond augustus en verliezen dan al hun staartveren. Dus met een beetje geduld zit er straks weer een schitterende bos veren aan!" 

Wie denkt een plaatsje te weten kan reageren naar E: info.DAZHZ@dierenbescherming.nl.Gerelateerd