Gewonde sloper wordt onderzocht in Erasmus

24-01-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Er zijn nog veel vraagtekens rond het ongeval tijdens de sloop van het schoolgebouw van Mavo Schravenlant rond het middaguur.

De medewerker van Lek Sloopwerken die tijdens het ongeluk gewond raakte, wordt momenteel onderzocht in het ziekenhuis. Directeur Maarten Lek van het bedrijf, in het Erasmus in Rotterdam aanwezig, weet nog niet hoe de gezondheidstoestand van zijn medewerker is. Dat wordt de komende uren duidelijk. In kritieke toestand lijkt de man niet.

In de consternatie tijdens de hulpverlening en de verslaglegging daarvan, werd door de verschillende media, waaronder Schiedam24, de fout gemaakt te reppen over het ongeluk 'in de gymzaal' van de mavo aan de Van der Leeuwlaan. Ook de hulpdiensten op P2000 maakten die fout. Het ongeluk gebeurde in het hoofdgebouw van de school, aan de Van Haarenlaan. Het pand wordt sinds 9 januari gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw.

Directeur Saskia Boxem van Mavo Schravenlant nam poolshoogte op de plaats van het ongeluk. Toch is haar de toedracht nog niet duidelijk. Er wordt gesproken over het instorten van een deel van het pand. Andere bronnen spreken over een val die de man maakte toen hij een balk tegen zijn hoofd kreeg. Beide toedrachten kunnen tegelijk waar zijn. Boxem heeft geen idee. “Het waren de laatste twee lokalen waarmee ze bezig waren, het werk zat er bijna op.”

Boxem kreeg verontruste ouders aan de telefoon, die zich afvroegen of hun kinderen veilig waren na het instorten van de gymzaal. Deze maakt deel uit van het pand aan de andere kant van het plantsoen aan de Van Hogendorpstraat, onderdeel van dezelfde school, maar niet te slopen. De leerlingen van de klassen 1 en 4 hebben daar school tijdens de sloop van het andere gebouw. De klassen 2 en 3 zijn uitgeweken naar tijdelijke lokalen aan de Piersonstraat. De schooldirecteur kon de geschrokken ouders uiteraard geruststellen.

De inspectie SZW doet onderzoek naar het ongeluk.

ps. De vermelding 'Van Hogendorplaan' is na publicatie gewijzigd in 'Van Hogendorpstraat'