Gemeente zoek initiatiefnemers voor twee mini-bossen

13-07-2020 Nieuws Redactie

Foto: bron gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Afgelopen voorjaar is in Groenoord het eerste Tiny Forest van Schiedam aangeplant, een mini-bos dat ongeveer zo groot is als een tennisveld. Binnen een jaar wil de gemeente Schiedam in samenwerking met IVN Natuureducatie nog twee van die mini-bossen aanleggen. De gemeente vraagt aan inwoners om suggesties voor de twee nog aan te leggen mini-bossen en zoekt initiatiefnemers.

Het eerste Tiny Forest van Schiedam is op 18 maart jl. aangeplant in Groenoord. Het was de bedoeling dat kinderen van de basisscholen Loep en El Furkan tijdens Boomfeestdag zouden helpen met het planten van bomen. Dat liep anders, omdat de scholen toen gesloten waren wegens het Coronavirus. Op een later tijdstip zal een activiteit met de kinderen plaatsvinden.

Het tweede Schiedamse bos wordt nog dit jaar aangelegd, het derde volgt in het voorjaar van 2021. Voor deze bossen zoeken de gemeente en IVN nog geschikte plekken. Een Tiny Forest kan niet overal worden aangelegd. Soms liggen gasleidingen of de riolering in de weg of is de plek toch te klein. Daarnaast is het heel belangrijk dat er voldoende enthousiasme is van de buurt en van minimaal één omliggende school.

Bewoners of scholen die zo'n mini-bos in hun omgeving willen en er een goede plek voor weten, kunnen zich aanmelden als initiatiefnemer. Dat kan via de website van IVN Natuureducatie: www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer. 

De gemeente Schiedam is door de provincie Zuid-Holland geselecteerd als één van zestien Zuid-Hollandse Tiny Forest partnergemeenten die een financiële bijdrage van de provincie ontvangen. Het aantal mini-bossen in Zuid-Holland zal zodoende groeien tot meer dan zestig.Gerelateerd