Gemeente waarschuwt voor zware regenval

08-08-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft leergeld betaald met de problemen van ondergelopen staten, met name rond de Singel en de Liduinabuurt, en doet een waarschuwing uitgaan nu flinke regenval verwacht wordt.

"Door de droogte is de grond erg droog, waardoor die weinig water opneemt. Bij een stevige regenbui krijgen de riolen dus extra veel water te verwerken. Als er in korte tijd heel veel regen valt, kan het gebeuren dat de straat tijdelijk onder water komt te staan, omdat het riool niet zo snel zoveel water kan afvoeren. Na de bui verdwijnt het water meestal alsnog vrij snel."

"In sommige gevallen kan het regenwater tot problemen leiden, doordat bijvoorbeeld tunnels blank komen te staan, putdeksels los raken of doordat er zoveel water op straat staat dat het de huizen binnenloopt. Ziet u dit gebeuren, dan vragen we u dit te melden via telefoonnummer 14 010 of via de Buitenbeter-app."

De gemeentevoorlichting waarschuwt ook voor het gevaar van stortbuien. "Bij zware buien is het verstandig om beschutting te zoeken. Mijd open water, open gebied en parken en schuil niet onder bomen. Door de droogte kunnen takken van bomen verzwakt zijn en afbreken. Zeker bij onweer is schuilen onder bomen gevaarlijk. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen ernstige hinder ondervinden van de buien."Gerelateerd