Geen bedenkingen tegen optoppen en herbestemmen AMEC-gebouw

18-06-2021 Nieuws Kor Kegel

Het architectenbureau van Martin van Wilsum en Sanne van Loon uit Den Haag maakte deze impressie van het vernieuwde AMEC-gebouw

SCHIEDAM – Burgemeester en wethouders hebben een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de herbestemming van het AMEC-gebouw aan het Stationsplein 2. 

Het voormalige kantoorpand wordt ingrijpend verbouwd om er 130 woningen mogelijk te maken. Daarvoor is ook een optopping van de flat noodzakelijk. Ook daar heeft het college van B & W geen problemen mee. Het college is dan ook voornemens om de omgevingsvergunning te verlenen, tegelijk met vaststelling van hogere geluidswaarden.  

De woontoren krijgt appartementen van minimaal zeventig vierkante meter met gemeenschappelijke ruimten waaronder een dakterras, fietsenstalling en berging. Op de begane grond blijft er ruimte voor detailhandel. Aangezien het AMEC-gebouw op een prominente plek op het Stationsplein staat, pakt de eigenaar de ontwikkeling op in nauwe afstemming met de gemeente. 

Dit particuliere project valt binnen de gebiedsontwikkeling Schiedistrict, waartoe ook de woningbouw op Schieveste wordt gerekend, alsmede de opwaardering van de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s-Graveland, hotel De Veste, de vernieuwing van het station, de nieuwbouw aan de staart van de Singel, de transformatie van de omgeving van De Peperklip en verduurzaming van de buitenruimte.