Fource concentreert distributie in Berkel en Rodenrijs

19-10-2019 Nieuws Redactie

Fource aan de 's-Gravelandseweg; foto: Fource


SCHIEDAM -  Fource, leverancier van automaterialen, begint in januari met de bouw van een centraal distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs. Het Schiedamse bedrijf wil in de nieuwbouw de activiteiten in vier bestaande distributiecentra bundelen.


Het betreft de logistieke werkzaamheden in Venlo, Amsterdam, Hoevelaken en Schiedam. Naar verwachting eind 2021 kan het centrale distributiecentrum (CDC) in Berkel en Rodenrijs naar verwachting in gebruik worden genomen.

"Na alle overnames in de afgelopen jaren wil de organisatie de voordelen van haar omvang verder benutten", zo stelt Fource.. “Met de bouw van één nieuw CDC, ter grootte van vijftigduizend vierkante meter, bereiden we ons voor op de toekomst en verdere groei."

Het distributiecentrum wordt in de plannen voorzien van 'de nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie' gecombineerd met traditionele magazijnfunctionaliteit. Het CDC wordt aangestuurd met een nieuw zogenaamd warehousemanagementsysteem. "Dit zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting ons netwerk naar een nog hoger level kunnen brengen”, aldus Eric Jansen, operationeel directeur van Fource

Het nieuwe centrale distributiecentrum wordt gebouwd aan de Marconisingel op bedrijventerrein Oudeland. Er is voor deze locatie gekozen vanwege de ligging ten opzichte van de huidige distributiecentra. Uiteraard was op Oudeland de benodigde ruimte aanwezig, inclusief 'goede ontsluiting', aldus Fource.

Het verkrijgen van de bouwvergunning was volgens het bedrijf een belangrijke mijlpaal. Nu de vergunning onherroepelijk is, kan de bouw starten. Na oplevering van de nieuwbouw, verwacht eind 2021, zullen de activiteiten van de huidige distributiecentra gefaseerd worden overgeplaatst.Gerelateerd