Fotoworkshop bij opening Speelpolder

12-08-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Foto's maken van de nieuwe Speelpolder bij de Harreweg. Die uitnodiging gaat uit naar alle kinderen van acht tot twaalf jaar, bij de officiële opening van de polder op 13 september. Voor hen wordt een natuurfotoworkshop georganiseerd.

De natuur is niet alleen heel mooi, maar ook superbelangrijk. Daarom verdient ze veel aandacht! Vandaar de workshop. Die begint tijdens de openings-/open dag om half 12. De kinderen zijn welkom op het NME-centrum aan de Harreweg, de workshop duurt tot ongeveer twee uur. Deelname is gratis. Onder begeleiding zullen kinderen de natuur in de Kethelpoort - en natuurlijk ook die in de nieuwe Speelpolder - bekijken en fotograferen.

De Speelpolder is bedoeld om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur, in hun directe leefomgeving. Ze ligt achter de wijk De Velden en kent allerlei dingen die kinderen uitnodigen om te spelen. De polder wordt door het Beleefpad verbonden met de Natuurspeeltuin in het oude Kethel. Het pad werd in juni in gebruik genomen. Samen vormen polder, pad en speeltuin het project Kethelpoort.

Kinderen die mee willen doen met de natuurfotoworkshop kunnen zich opgeven via nme@schiedam.nl. Zet in het mailbericht naam en leeftijd. Het is nodig om zelf een camera mee te nemen, eventueel met snoertje om de foto’s op een computer te zetten. Voor meer informatie: meer tijdens de fotoworkshop. Deelnemers kunnen ook meedoen aan de FSC Junior Fotocompetitie 2015; meer informatie hierover is te vinden op: www.fsc.nl/fotocompetitie.Gerelateerd