Fonds ondersteunt burgerinitiatieven

15-04-2016 Nieuws Advertorial


VLAARDINGEN - Ook dit jaar heeft het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. weer donaties beschikbaar gesteld voor burgerinitiatieven. Normaal ondersteunt het fonds alleen aanvragen van stichtingen en verenigingen, maar via dit jaarlijkse programma kunnen groepjes actieve burgers ook een donatie aanvragen voor een goed (buurt)initiatief. Inmiddels zijn alle aanvragen beoordeeld. Zes inzendingen worden beloond met een donatie.

“Er zaten dit jaar weer veel leuke en goede initiatieven tussen. Opvallend was dat er meerdere aanvragen zijn ontvangen voor de opzet van buurtwerkplaatsen. Deze vernieuwende initiatieven verbinden verschillende groepen in de wijk en zijn gericht op langer termijn. Wij helpen graag bij de eerste opzet”, aldus directeur John Massaar.

Stichting Buurtwerkplaats De Buren kan nu echt gaan beginnen. Zij starten in Schiedam-Oost met een werkplaats die wordt ingericht voor en door de bewoners. De werkplaats biedt ruimte voor gereedschappen, materialen en werkbanken. Ook worden er workshops zoals brommers opknappen en allerlei huis-tuin-en keukenklusjes georganiseerd. Ook in Nieuwe Ambacht komt een werkplaats, geheel opgezet door de bewoners. In deze ontmoetingsruimte staat hergebruik van materialen en ICT-toepassingen centraal.

In Maassluis zet een actieve werkgroep zich dit jaar in om voor het eerst een Kindermonumentendag te organiseren. De Begeleidende Vervoerservice Maassluis wordt gerund door alleen maar vrijwilligers die cliënten met eigen vervoersmiddelen begeleiden naar afspraken en activiteiten. Ook zij ontvangen een donatie. Kindercafé Schiedam ontvangt een donatie voor de aanschaf van extra materialen en Popkoor Pleasure Schiedam gaat met een donatie van het fonds optredens verzorgen in zorgcentra in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Gerelateerd