Categorieën

Service

Fluisterboten gaan weer varen

Fluisterboten gaan weer varen
Wonen

Fluisterboten gaan weer varen

  • Redactie
  • 14-04-2016
  • Wonen
Fluisterboten gaan weer varen

SCHIEDAM - De fluisterboten gaan komend weekend weer varen. Vanaf aanstaande zaterdag tot eind oktober staan er dagelijks drie vertrekken op het programma, vanaf Molen De Nieuwe Palmboom aan de Noordvest.

De boten die amper geluid maken als ze door de Schiedamse grachten varen, zijn de afgelopen tijd door een klein groepje vrijwilligers schoongemaakt en waar nodig opgelapt om weer een lang seizoen vele Schiedammers en gasten te kunnen vervoeren voor een gezellig en leerzaam tochtje. "De hele groep staat te trappelen om er weer een mooi jaar van te maken en zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de mooie binnenstad", aldus een bericht van Rondvaarten Schiedam.

Er zijn drie afvaarten per dag, zes dagen per week, behalve op maandag. De boot vertrekt om twaalf uur, half twee en drie uur. De rondvaart door het centrum van de stad duurt ongeveer een uur en onderweg vertelt de gids over de jeneverindustrie, die haar sporen in de stadsarchitectuur heeft nagelaten.

Afgelopen jaar hebben welgeteld 11810 mensen een tochtje gemaakt met de fluisterboot, die bijna vijftien jaar geleden voor het eerst te water ging.