Flinke resultaten grote controle Rotterdam-West

18-02-2017 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - De grote controle gisteren in Rotterdam-Delfshaven leverde de nodige aanhoudingen en boetes.

Bij de verkeerscontrole werden zo’n 2400 voertuigen vanaf de Vierhavenstraat gescand. 93 Daarvan bleken in het systeem voor te komen vanwege bijvoorbeeld een niet-betaalde bekeuring of belasting, onverzekerd rondrijden of andere zaken. Daarnaast vielen vier mensen op die reden zonder rijbewijs, reed één persoon met ingevorderd rijbewijs en gaf iemand een valse naam op. Vijf mensen werden langs de kant gezet voor het overtreden van de maximale snelheid.

Bij één bestuurder werden een knuppel en een klein mes in de auto gevonden. Nadat hij afstand deed van de spullen, mocht hij na een waarschuwing doorrijden. Tijdens een preventieffouilleeractie later die avond werd ook nog een nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Met meer dan honderd agenten en medewerkers van onder andere gemeente, Douane en Belastingdienst, wilde de politie in Oud-Delfshaven veelvoorkomende problemen aanpakken en zichtbaar zijn.

Tijdens de controle liepen agenten twee veroordeelden tegen het lijf, die nog respectievelijk 59 en 29 dagen celstraf open hadden staan. Zij zijn aangehouden, evenals drie mensen die nog een flinke boete open hadden staan. Drie mensen zijn gegijzeld in afwachting van de achterstallige betaling. Verder werd een totaalbedrag van ongeveer 5000 euro aan openstaande boetes betaald door verschillende personen.

Tijdens de actie werden ook lokfietsen ingezet. Al vrij snel werd één daarvan gestolen. De agenten volgden de fiets en kwamen uit bij een woning aan het Virulyplein. Daar vonden zij naast de lokfiets nog twee andere gestolen fietsen. Drie Rotterdammers van 16, 19 en 20 jaar werden gearresteerd.

‘s Middags werd ook al een jongen op een gestolen fiets betrapt aan het Mathernesserplein. Opstartende agenten zagen een jongen stoer een wheelie doen op zijn fiets. Ze besloten hem te controleren en kwamen tot de ontdekking dat de fiets een dag eerder als gestolen was geregistreerd in Krimpen aan den IJssel. De 16-jarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van heling. De fiets gaat terug naar de eigenaar.

De Douane en Belastingdienst traden op tegen wanbetalers en een sigarenwinkel die achttien kilo illegaal tabak bleek te hebben. 22 Voertuigen werden in beslag genomen en in totaal 30.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd. Het hoogste nog verschuldigde bedrag was 3700 euro.

Rond vier uur werden agenten in de wijk aangesproken door een geschrokken moeder die haar vijfjarige dochtertje kwijt was. De meldkamer verstuurde een burgernetbericht en alle agenten keken naar het meisje uit. Zij troffen haar een klein half uur later ongedeerd aan en herenigde haar met haar moeder.

De politie zegt blij te zijn met de inzet van de avond en heeft naast de concrete resultaten ook veel contact kunnen maken met de bewoners. Het corps is van plan om naast de reguliere inzet vaker een vergelijkbare dag te organiseren. .


Gerelateerd