Categorieën

Service

Feestelijke Bevrijdingsdag in Schiedam

Feestelijke Bevrijdingsdag in Schiedam
Nieuws

Feestelijke Bevrijdingsdag in Schiedam

  • Redactie
  • 04-05-2015
  • Nieuws
Feestelijke Bevrijdingsdag in Schiedam
SCHIEDAM -In dit kroonjaar 2015 wordt Bevrijdingsdag uitgebreider gevierd in Schiedam. Op het programma staan de ontvangst van de lopers van de Bevrijdingsvlam, de landing van parachutisten en een taptoe.

Een team lopers van Mammoet Runs gaat onderweg van Wageningen (waar de Duitse overgave werd getekend) naar Schiedam met de Bevrijdingsvlam. Tussen half elf en elf uur worden zij verwacht aan de Gerrit Verboonstraat. Daar dragen zij de toorts met de Bevrijdingsvlam over aan burgemeester Lamers. Die ontsteekt daarmee vervolgens het Schiedamse bevrijdingsvuur.
Ongeveer gelijktijdig, rond elf uur, landen er verderop in de Plantage drie parachutisten, ongeveer ter hoogte van het kunstwerk 'de jurk'.
's Avonds is er op de Maasboulevard een grote taptoe. Als Schiedamse deelnemer is de Rijnmondband aanwezig, met zowel de volwassen muzikanten als de jeugdband. Verder zijn er showbands uit Katwijk en Rijnsburg, Delft en Tilburg. Er wordt gerekend op een flinke toeloop; voor vijftienhonderd mensen worden zitplaatsen gemaakt. De taptoe begint om acht uur en duurt tot ongeveer half elf.
Na afloop van de taptoe worden deelnemers en publiek getrakteerd op een vuurwerkshow.