Familie Nolet koopt belang in Bols

10-10-2015 Nieuws Rdactie

SCHIEDAM - Familie Nolet heeft een strategisch belang verworven in jeneverproducent Lucas Bols. De familie bezat al 3,5 procent van de aandelen en heeft dat de afgelopen tijd opgevoerd naar 21 procent. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Via houdstermaatschappij Nolet Holding heeft de familie het belang overgenomen dat AAC Capital nog hield in Lucas Bols. Het bedrijf is genoteerd op de Amsterdamse effectenbeurs; de aandelen die bij de beursgang afgelopen jaar werden verkocht, waren in het bezit van directeur Huub van Doorne en AAC Capital. Die hadden samen Lucas Bols in 2006 gekocht van het Franse drankenconcern Rémy Cointreau.

Gisteren steeg de koers van Lucas Bols in Amsterdam ruim zeven procent.

Nolet stelt in een persverklaring het 21%-belang niet te zien als opmaat tot het uitbrengen van een bod op Bols. De familie zal haar belang beperken tot minder dan dertig procent, aldus de verklaring. Volgens de beursregels is een aandeelhouder die meer dan dit percentage verwerft, verplicht om een bod uitbrengen op de resterende aandelen.De Schiedamse familie stelt het belang in Bols te zien als 'een interessante investering'.Gerelateerd