Categorieën

Service

Extra steun voor studenten met medische beperking

Extra steun voor studenten met medische beperking
Nieuws

Extra steun voor studenten met medische beperking

  • Advertorial
  • 25-01-2022
  • Nieuws
Extra steun voor studenten met medische beperking

Studeren is voor mensen met een medische beperking vaak een grote stap; foto: Stroomopwaarts


SCHIEDAM - De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben per 1 januari de individuele studietoeslag voor studenten met een medische beperking verhoogd. Daarmee lopen de gemeenten vooruit op het wetsvoorstel voor herziening van de studietoeslag. Landelijk gaat de wijziging in per 1 april 2022. Studenten ontvingen 761 euro per jaar. Afhankelijk van hun leeftijd krijgen zij nu tussen de 150 en 300 euro per maand. De verhoging moet de drempel om te gaan studeren verlagen.

Studeren is voor mensen met een medische beperking vaak een grote stap. Zij lenen liever geen geld, maar het is voor hen niet altijd mogelijk om naast de studie te werken. Een studieregeling stimuleert mensen met een medische beperking om toch een studie te gaan volgen. De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn van mening dat het afronden van een studie de positie van mensen met een medische beperking op de arbeidsmarkt versterkt. Een diploma is een bewijs tegenover werkgevers dat iemand gemotiveerd is en veel in zijn mars heeft.

Studenten van 18 jaar krijgen voortaan 150 euro per maand. Dat bedrag loopt met de leeftijd geleidelijk op tot driehonderd euro per maand voor iemand van 21 jaar en ouder. Wie hier gebruik van maakt, hoeft niet aan te tonen dat er bepaalde kosten zijn gemaakt. Het is bovendien gemakkelijker om aan te tonen dat iemand medisch beperkt is. Voortaan is een verklaring van een specialist voldoende. Er wordt niet meer gevraagd naar ingewikkelde rapportages van de arts of arbeidsdeskundige.

Aan de individuele studietoeslag zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Meer informatie is te vinden op I: www.stroomopwaarts.nl/regelingen.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →