Extra opvang voor dak- en thuislozen in gymzaal

06-02-2021 Nieuws Redactie

Foto: Mavo Schravenlant


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam opent een extra opvang voor dak- en thuislozen nu de winterkou alsnog komt.

"De komende periode verwachten we bar winterweer met veel kou, wind en sneeuw. Mede daardoor is de reguliere opvang voor dak- en thuislozen op dit moment onvoldoende
om iedereen een dak boven het hoofd te bieden", zo laat de gemeente weten.. "Vanaf zaterdag 6 februari zal daarom de gymzaal aan de Van der Leeuwlaan voor een periode van maximaal drie weken worden ingericht als extra opvanglocatie."

Schiedam organiseert de opvang van dak- en thuislozen samen met Vlaardingen en Maassluis. In Vlaardingen is De Elementen de basisopvang. Bij gelegenheid, zoals in de eerste Coronacrisis, worden in de regio extra voorzieningen geopend; Schiedam doet daarin zijn deel. Extra capaciteit is nodig, onder meer omdat ook in de opvang nu anderhalve meter afstand moet worden aangehouden. Nu komt de kou daar bovenop.

Vorig jaar werd de Groenoordhal als extra faciliteit ingezet; daar moeten nu de vaccinaties in Schiedam gaan plaatsvinden, reden voor de gemeente om op zoek te gaan naar een andere voorziening. Met medewerking van Mavo Schravenlant is deze nu gevonden. Er is plaats voor maximaal twaalf overnachters, die vanwege de kou ook op de dag in de gymzaal terechtkunnen.

In de zaal is beveiliging aanwezig; bezoek is niet toegestaan, een klein deel van de dag zijn er ook zogenaamde zorgmedewerkers aanwezig.Gerelateerd