Expertise in plaats van kort geding

11-05-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een expertisebureau gaat aan de slag om te meten wat er aan de hand is met het buurpand van de gesloopte vestiging van de Singelschool aan de Singel. Dat verordonneerde de rechter gisteren.

Het AD meldt dat de rechter in kort geding duidelijk was: wil er een uitspraak zijn te doen, dan moet eerst helder zijn wat er aan de hand is. De familie Jesus Da Silva spande de zaak aan tegen 'hun buren', de stichting Primo, omdat zij denken dat de schade aan hun woning veroorzaakt is door de sloop van het schoolgebouw. Zij hebben te kampen met scheuren en waterschade.

De advocaat van de familie wil dat de nieuwbouw van de school wordt opgeschort totdat zeker is dat deze niet tot extra problemen zal leiden. Stichting Primo liet haar advocaat juist aanvoeren dat al het nodige en mogelijke is gedaan.

Waarop de rechter concludeerde dat eerst de stand van zaken maar eens moet worden opgenomen. Dat gebeurt door het bedrijf TB Expertise; ter plekke werd een afgespraak voor komende woensdag, 18 mei, Wordt vervolgd.


Gerelateerd