Categorieën

Service

Excelsior'20 zet zich in voor acht 'goede doelen'

Excelsior'20 zet zich in voor acht 'goede doelen'
Sport

Excelsior'20 zet zich in voor acht 'goede doelen'

  • Redactie
  • 04-08-2016
  • Sport
Excelsior'20 zet zich in voor acht 'goede doelen'
VOETBAL - Excelsior'20 gaat zich komend seizoen bijzonder inzetten voor acht 'goede doelen', de meesten met een fors Schiedams tintje.

De club gaat goede doelen koppelen aan voetbalafdelingen en maanden. Zo gaan de spelers van bepaalde leeftijdsgroepen zich inzetten voor een specifiek goed doel en komt een bepaald goed doel op een specifiek moment in het jaar aan bod. Veel van de aandacht gaat zitten in het bekendmaken van de initiatieven van de te ondersteunen stichtingen en ook in het overbrengen van bijzondere waardering vanuit Excelsior'20 naar de goede doelen. Denk aan het dragen van het logo van het goede doel op het tenue, informatie-avonden organiseren en activiteiten organiseren om geld bijeen te brengen voor het initiatief

In de afgelopen maanden hebben vertegenwoordigers van de club 'interessante, ontroerende en leuke gesprekken' gevoerd met mensen van de acht goede doelen. Naar aanleiding van die gesprekken heeft Excelsior'20 zich aankomend seizoen gecommitteerd aan deze acht.

Het zijn: de stichting Passie, Victor Vitamientje, stichting Ferenc, stichting Net Niet Genoeg, de dierenbescherming Hargahoeve, het familiehuis Daniel den Hoe, het Alzheimer Café van Frankeland en de stichting Ambulancewens. Op 8 september wordt er een informatie-avond georganiseerd om alle geïnteresseerden kennis te laten maken met deze goede doelen. Stichting Passie is in september de eerste instelling die zich kan presenteren en die in het zonnetje zal worden gezet.