Ever Given komt naar Rotterdamse haven

16-07-2021 Nieuws Redactie

De Ever Given bij een eerdere aanloop op de Maasvlakte; foto: Wikimedia Commons/


SCHIEDAM - De ‘Ever Given’ komt naar onze contreien. Het schip dat op 23 maart vastliep in het Suezkanaal wordt over ruim een week verwacht bij de ECT op de Maasvlakte.

Het schip is pas kort geleden door de autoriteiten in Egypte vrijgegeven na een langlopend conflict over het verhalen van de schade die het schip van Shoei Kisen Kaisha, in gebruik bij rederij Evergreen veroorzaakte. 

Volgens Nieuwsblad Transport gaat ‘het blokkeerschip’ eerst naar het zogenoemde DDE-deel van de Delta Terminal aan de Amazonehaven, waar het grootste deel van de lading voor het Rotterdamse achterland gelost zal worden en daarna naar de Euromax-terminal, eveneens op de Maasvlakte, voor lossing van de voor Hamburg bestemde lading.

Daarna wordt het schip in Felixstowe verwacht, om de containers bestemd voor het Verenigd Koninkrijk te lossen. De cascoverzekeraar stelde aanvankelijk de voorwaarde dat de Ever Given slechts één Europese loshaven aan zou lopen, uit vrees voor beslaglegging in andere havens. In dat voornemen is kennelijk verandering gekomen.

Zie ook deze column naar aanleiding van de blokkade van het Suezkanaal.Gerelateerd