Er komt een extra fietstunnel naar het Beatrixpark

22-06-2021 Nieuws Redactie/Schiedammer Online

Foto: de Neherstraat komt nu uit op de coronateststraat (foto door Jan Schrijver)


SCHIEDAM - De gemeente wil een fietspad maken dat voor een extra verbinding zorgt tussen de 's-Gravelandsepolder en het Prinses Beatrixpark. Daartoe is de aanleg van een fietstunnel onder het spoortraject Schiedam-Delft nodig.

De gemeente wil een fietstunnel aanleggen ter hoogte van de Neherstraat. Deze straat staat loodrecht op de Fokkerstraat, daar waar nu de GGD-coronateststraat Schiedam is gevestigd. Aan de andere kant van het spoor kom je dan - als je een rechte lijn doortrekt uit de Neherstraat - in Thurlede uit tussen de velden van PPSC en Excelsior'20. 

Door dit te doen ontstaat een goede verbinding tussen bedrijventerrein 's-Gravelandsepolder en het Beatrixpark, aldus de gemeente in het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit. Dit aanleggen gaat in combinatie met de viersporigheid tussen station Schiedam-Centrum en Delft en de aanleg van station Kethel. 

In het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit staat niet wanneer realisatie wordt verwacht, anders dan dat de aanleg van deze fietsonderdoorgang in onderzoek is. 

Zie over het verbeteren van het fietsnetwerk in Schiedam ook ons eerdere artikel onder deze link.Gerelateerd