Categorieën

Service

Eén Rotmans-overvaller bestraft, tweede verdachte vrij

Eén Rotmans-overvaller bestraft, tweede verdachte vrij
Nieuws

Eén Rotmans-overvaller bestraft, tweede verdachte vrij

  • Redactie
  • 24-10-2015
  • Nieuws
Eén Rotmans-overvaller bestraft, tweede verdachte vrij

Foto: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Het is zoals de familie Rotmans na de rechtzaak al dacht: Sanjivkoemar K. (24) is vrijgesproken van betrokkenheid bij de overval op hun levensmiddelenzaak in de Westfrankelandsestraat. Shawn W. (19) werd gisteren door de rechter in Rotterdam wel veroordeeld: tot dertig maanden cel.

Op 7 juli eiste hij onder bedreiging van een groot vleesmes van Sabrina Rotmans de inhoud van de kassa. De winkeleigenaresse verzette zich, spoot deodorant in zijn gezicht, maar kon toch niet voorkomen dat W. een greep in de kassa deed en er met 550 euro vandoor ging. Rotmans zette de achtervolging in en leerde toen dat K. buiten op de uitkijk stond. K. was een klant in de winkel en woonde om te hoek. Haar theorie is dat hij W. heeft opgezet tot het plegen van de overval.

Omdat Rotmans de overvaller achterna liep, kon W. korte tijd later worden aangehouden toen hij via de achterkant het huis van K. in de Aleidastraat probeerde te verlaten.

Rotmans en haar moeder, samen eigenaars van de winkel, spraken twee weken geleden hun tevredenheid uit over de eis van drie jaar gevangenisstraf die de officier van justitie eiste. Maar zij stelden ook te vrezen dat het bewijs tegen Sanjivkoemar K. dermate klein was, dat hij zijn straf zou ontlopen.

En zo geschiedde. De rechter heeft inderdaad geoordeeld dat het bewijs tegen de Schiedammer ontbreekt.