Eis van tien jaar en tbs na verkrachting zes vrouwen

21-06-2018 Nieuws Redactie

Verkracht...

SCHIEDAM – De officier van justitie heeft gisteren tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 21-jarige Omar B. Hij wordt verdacht van het verkrachten van zes vrouwen in Schiedam, Rotterdam en Venlo. Enkele vrouwen waren minderjarig. Het gebeurde tussen januari en september 2016. Dat meldt het dagblad De Limburger.  

Volgens de aanklacht gingen de verkrachtingen gepaard met bedreigingen en bruut geweld. Enkele slachtoffers lazen in de rechtbank huilend een verklaring voor en zeiden dat Omar B. hun leven heeft verwoest. Eén vrouw had enige tijd na de verkrachting een overdosis medicijnen genomen, omdat het volgens haar een keuze was tussen “zelfmoord of van binnen doodgaan”. Zij overleefde haar poging tot zelfdoding.  

Eind april 2016 zou B. een minderjarig meisje hebben gedwongen om seksuele handelingen te verrichten in een tunnel in Schiedam. Dat filmde hij. Het slachtoffer zegt dat B. haar chanteerde met het dreigement om de beelden te verspreiden. Hij eiste een spaarpot met tweeduizend euro en goud van haar moeder hebben geëist. Andere vrouwen verklaarden ook dat B. opnames heeft gemaakt en dat hij dreigde ze aan familie en vrienden van de slachtoffers te sturen.  

De verdachte, die ten tijde van de incidenten 18 en 19 jaar was, zou in een hotel in Venlo een vrouw hebben verkracht en mishandeld. In maart en april 2016 zou B. een vrouw in Schiedam en Rotterdam meerdere malen verkracht en mishandeld hebben.  

B. was elf jaar, toen hij vanuit Marokko naar Nederland kwam. Hij volgde zonder succes een MBO-opleiding en werd een fanatiek kickbokser. Met zijn latere slachtoffers legde hij contact via social media. Een van de vrouwen met wie B. afsprak was twee weken voor die ontmoeting slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. B. vertelde in de rechtszaal daar beelden van gezien te hebben, maar dat hij zich niet kon herinneren wanneer dat was. De rechter vroeg hem of B. zich niet gerealiseerd had dat de vrouw in kwestie hierdoor extra kwetsbaar was.  

Met een andere vrouw sprak B. af in het Mainport Hotel in Rotterdam. Volgens de verdachte hadden de twee daar meermalig seks op vrijwillige basis. De vrouw verklaart echter dat B. haar verkracht heeft. Daarnaast hebben zowel de receptioniste als een medewerkster van de Bijenkorf verklaard dat het gezicht van de vrouw onder de verwondingen zat.  

Tijdens de laatste pro forma zitting vorig jaar werd vastgesteld dat de man door gedragsdeskundigen in het Pieter Baan Centrum onderzocht moest worden. Het is, mede door het feit dat B. niet altijd meewerkte, niet mogelijk een uitspraak te doen over het feit of hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Wel is er sprake van een persoonlijkheidsstoornis in de anti-sociale en narcistische richting.  

Over het incident in Venlo zegt B. dat hij en het slachtoffer alleen geknuffeld hebben in de hotelkamer. Hij ontkent alle aantijgingen van verkrachting en mishandeling. hij verklaart dat er in alle gevallen sprake is geweest van vrijwillige seks en dat er geen mishandelingen hebben plaatsgevonden. Hij zegt ook dat hij op social media onterecht als verkrachter is neergezet en door het slijk is gehaald. De rechter constateerde echter dat B. daarvan geen aangifte heeft gedaan.  

De rechtbank doet uitspraak op woensdag 4 juli om één uur.