Eerste communiefeest in Gorzenkerk

10-04-2016 Nieuws Redactie

Foto: Jeroen Rutten

SCHIEDAM - Groot feest vandaag in de Heilig Hartkerk in de Gorzen. Het was de zondag van de eerste communie van 21 kinderen.

De lentemaanden april en mei zijn van oudsher de periode voor deze bijzondere traditie in de katholieke kerk. Deze zondag in de kerk in de Gorzen, met de kinderen van drie katholieke kerkgemeenschappen in het zuidelijk gedeelte van de stad. Op 22 mei zullen de kinderen uit het noordelijk deel in de Jacobuskerk in Kethel voor het eerst deelnemen aan de eucharistie. Dit ontvangen van brood en wijn is in de katholieke wereld een belangrijke realiteit, waarin God en mens elkaar ontmoeten.

Het was druk in de kerk, die mooi versierd was. De mama's en papa's waren op chique, opa's en oma's waren soms van ver gekomen - maar vooral waren de kinderen nerveus, benieuwd, opgetogen en ook wel strak in het pak. Met elkaar gingen ze op de foto - een statieportret, dat een herinnering zal worden in veel foto-albums. En nu op Schiedam24, gewoon, om te vertellen dat dit ook vandaag is gebeurd.

Na de feestelijke viering en het maken van de groepsfoto gingen de kinderen ieder hun weg, om het feest van hun communie te vieren, met familie en vrienden. Ieder hun weg, gesterkt op hun levensweg.


Gerelateerd