Edward doet De Babbelaar over aan trouwe Jean Paul

13-12-2019 Nieuws Kor Kegel

Edward Molenaar heeft zijn handen vol aan Babbels

SCHIEDAM – Natuurlijk doet het hem ergens pijn. Café De Babbelaar is al heel lang in het bezit van de familie, eerst van zijn oom Rinus van der Most, toen het café op de hoek van de Rembrandtlaan en de Vlaardingerdijk nog Centrum-West heette, en daarna van zijn ouders Anneke en Willem Molenaar. Daarna heeft Edward Molenaar de zaak sinds 2001 gerund, maar momenteel is er sprake van een overname.  

Edward nam een kleine twee jaar geleden het roemruchte café De Unie over, waar Truus en Frans Leermakers een van de oudste kroegen van Schiedam tot een succes hadden gemaakt, in hun latere jaren vooral ook met zoon Pascal Leermakers. Er waren twee tussenpauzen en toen Edward het tot Uniek omgedoopte horeca-etablissement kon verwerven, doopte hij het om tot Babbels – een duidelijke knipoog naar De Babbelaar, de naam die hij in 2001 aan Centrum-West had gegeven.  

Exploitant van twee van de beste Schiedamse cafés – en vóór De Unie was er nog een snackbar bij gekomen, aan de Rembrandtlaan, die omgedoopt werd tot De Knabbelaar. Edward deed de snackbar samen met Marvin Janssen. “Maar het werd me te veel”, zegt Edward. “Zo’n imperiumpje geeft toch wel veel stress. De snackbar heb ik al een tijdje geleden overgedaan, er worden nu Surinaamse broodjes verkocht. Omdat het met Babbels héél goed gaat, heb ik na lang overwegen de beslissing genomen om met op Babbels te concentreren.”  

Zijn broer Rogier Molenaar, die zijn rechterhand was in De Babbelaar, zag geen toekomst in de horeca. Rogier wordt zzp’er in de jachtbouw, een heel andere stiel. Wat lag er meer voor de hand dan dat Edward het café zou verkopen aan Jean Paul Meijer, die al tien jaar in de zaak is en de stamgasten door en door kent? Jean Paul gaat De Babbelaar voortzetten met een compagnon, Berry Kapoen, eveneens welbekend in Schiedam.  

In verband met de overname is bij burgemeester Cor Lamers een aanvraag binnengekomen van een exploitatievergunning en een drank- en horecavergunning voor het café aan de Vlaardingerdijk 141b. Het betreft een café met terras. De aanvraag ligt tot Kerstmis ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het stadskantoor.