Druk bezig voor NK Tegelwippen

17-07-2021 Nieuws Redactie

Druk bezig op het schoolplein; foto gemeente Schiedam


SCHIEDAM – De gemeente Schiedam doet mee aan het NK Tegelwippen en dat hebben ze geweten op basisscholen De Violier en De Vlinder. Daar werd donderdag 15 juli het startsein gegeven voor niet alleen vergroening, maar ook voor het samenvoegen van de twee schoolpleinen.

Ook wethouders Patricia van Aaken en Jeroen Ooijevaar waren aanwezig donderdag. Zij haalden samen met de schoolkinderen de eerste tegels uit het schoolplein om ruimte te maken voor natuur. "Het idee was om de leerlingen een paar tegels eruit te wippen maar ze vonden het zo leuk," zegt Rob van der Drift van het NME. "De kinderen bleven doorgaan."

Volgende week worden de overige 10.000 betontegels eruit gehaald, mogelijk hergebruikt en aangemeld voor het NK Tegelwippen. In oktober of november volgt de officiële opening van het gezamenlijke, zogenoemde blauwgroene schoolplein. Het NK Tegelwippen is al even bezig: van 30 maart tot 30 september kan er in heel Nederland meegedaan worden aan de activiteit. Iedereen kan deelnemen door tegels te vervangen door groen in zijn of haar eigen (gevel)tuin.Gerelateerd