Drugssmokkelaar heeft huis in Schiedam

22-07-2018 Nieuws Redactie


ROTTERDAM -  Maarten P. heeft een huis in Schiedam, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 59-jarige man werd donderdag in de Britse kustplaats Newlyn aangehouden door de politie, nadat op het zeiljacht waarop P. samen met Emile S. (44) voer, een grote partij cocaïne was aangetroffen.

De twee Nederlanders zijn in Engeland aangeklaagd voor het verschepen van de drugs, zo de National Crime Agency (NCA). Het NOS Journaal berichtte gisteren over de onderschepte drugs en toonde beelden van tientallen zo niet meer pakketten ter grootte van een boek.

Bij aankomst van het jacht in de haven van Newlyn in het uiterste zuidwesten van Engeland, werd dit doorzocht door de Britse grenspolitie. Na de vondst van de drugs onderzocht de explosievendienst een voorwerp uit het jacht. De haven van het toeristische Newlyn werd daartoe enkele uren gesloten.

De exacte hoeveelheid drugs is niet bekendgemaakt, maar volgens de NCA, die het onderzoek leidt, gaat het om een 'substantiële hoeveelheid cocaïne'. Volgens Britse media heeft de lading een straatwaarde van tenminste tweehonderd miljoen euro.

P. en S. staan te boek als ondernemers; ze hadden allebei een zaak aan de Oudedijk in Rotterdam. P. was juwelier, S. had een uitzendbureau. P. was ook lange tijd voorzitter van de ondernemersvereniging. S. woont in Vlaardingen. Gisteren stonden zij voor het eerst voor de Britse rechter.Gerelateerd