Drugspand Groenoord gesloten

29-08-2019 Nieuws Redactie

Het aangetroffen witte poeder; foto gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Twee mannen zijn gisteravond aangehouden in Groenoord, wegens het vervaardigen van harddrugs en witwassen.

Het gemeentelijke Interventieteam Woonoverlast controleerde gisteren een woning in de Verdistraat. Er waren klachten binnengekomen over mogelijke overbewoning en onderverhuur. Twee in de woning aanwezige mannen van Albanese afkomst gedroegen zich nogal zenuwachtig.

De toezichthouders troffen een vacuümapparaat aan en schakelden het Interventieteam Ondermijning in. Bij het verder bekijken van de woning werd onder andere een geldtelmachine aangetroffen. Ook lagen er zeer dure merkgoederen. De toezichthouders zagen bovendien een doos staan met daarin een wit poeder.

De politie werd ingeschakeld. Die hield de twee mannen aan op verdenking van het vervaardigen van harddrugs en witwassen. De politie heeft een doorzoeking gedaan in de woning. Daarbij zijn onder andere peilbakens, munitie en een geldbedrag aangetroffen. Het poeder bleek ruim achttien kilo aan versnijdingsmiddelen te zijn, bedoeld voor het vermengen van harddrugs. De verdachten zijn ingesloten. De burgemeester heeft besloten de woning met spoed te sluiten.


Gerelateerd