Categorieën

Service

Dromen zijn géén bedrog

Dromen zijn géén bedrog
Nieuws

Dromen zijn géén bedrog

  • Redactie
  • 20-07-2015
  • Nieuws
Dromen zijn géén bedrog

Een van de vele 'yellow paper sessies' in beeld gebracht

SCHIEDAM - Van de namens de gemeente gehouden denksessies met inwoners over de Koemarkt en het ex-VROM-terrein aan de Buitenhavenweg is een e-book gemaakt.

Dromen zijn bedrog, is één van de grootste hits van Borsato. Toch heeft dromen een functie voor de mens. Daarnaast kun je ook bij wijze van spreken dromen, noem het een dromenlab. Dan is het meer in de zin van wakker zijn, maar je in die situatie iets verbeelden. Iets dat eigenlijk onmogelijk is, maar toch, misschien is het wel mogelijk. Het is een creatieve denksessie, onder aanmoediging van hierin gespecialiseerde adviseurs die ook weten hoe je gedachten vervolgens met allerlei hulpmiddelen visualiseert. Dit medium heeft de gemeente aangegrepen om de hulp in te roepen van de inwoners om creatief na te denken over de gebieden 'Koemarkt' en 'voormalig VROM-terrein aan de Buitenhavenweg'.

Het 'dromenlab' vond plaats aan de Koemarkt in de voormalige winkel van de bekende Schiedamse teloorgegane textielreus Hans van Heelsbergen. Van de gehouden 'droomsessies' is nu een rijk geïllustreerde internetpublicatie gemaakt van een hondertal pagina's.