Drijvende boerderij zit zonder boer

23-10-2019 Nieuws Redactie


ROTTERDAM -  De drijvende boerderij in de Merwehaven zoekt een nieuwe boer. Of beter nog: twee parttime boeren. Albert Boersen, tot voor kort de man die de koeien moest melken en verder verantwoordelijk was voor een goede gang van zaken bij het opmerkelijke jonge initiatief, is opgestapt.

Dit meldt RTV Rijnmond. Waarom boer Boersen zijn werk heeft neergelegd willen de initiatiefnemers volgens de regionale omroep niet zeggen.

De 2800 vierkante meter grote Floating Farm is naar verluidt de eerste drijvende boerderij ter wereld. De dertig koeien worden gevoerd met 'afval' uit de omgeving, zoals aardappellshcillen van Heeze en gras uit de stadions van Sparta en Feyenoord. Mest wordt hergebruikt. Het project geld als een voorbeeld van de mogelijkheden van stadslandbouw en hergebruik van stoffen. Het wil een voorbeeld zijn hoe voedselproductie dichter naar de consumenten te brengen. De boer op de Floating Farm is daarvan ook het gezicht naar de buitenwereld en vertolkt dus ook een belangrijk publicitair doel.

Voorlopig wordt het werk op de boerderij opgevangen door uitzendkrachten.Gerelateerd