Drie tips om te besparen op je autoverzekering 

30-09-2021 Nieuws Advertorial


SCHIEDAM - Autorijden in Nederland is duur. Zeker in vergelijking met andere Europese landen. Naast de verplichte autoverzekering zijn er ook een aantal belastingen waar men rekening mee dient te houden.

De premie van de autoverzekering wordt bepaald aan de hand van enkele factoren. Hierbij speelt niet alleen de prijs van de auto een belangrijke rol, maar ook enkele persoonlijke factoren. Denk aan leeftijd en de woonplaats van de eigenaar. In provincies waar het risico op diefstal, vandalisme en auto-ongelukken het grootst is, betaal je verreweg het meest. Een verzekering voor jouw auto afsluiten moet dan ook bedachtzaam worden gedaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen op je autoverzekering. Hier volgen drie tips. 


* Betaal ieder jaar de premie vooruit 

De meeste Nederlanders kiezen er voor om hun premie maandelijks te betalen. Het is bij veel verzekeraars echter ook mogelijk om direct een jaar vooruit te betalen. Wanneer je hiervoor kiest, word je beloond met een korting op de premie. Het moet uiteraard wel mogelijk zijn om dit geld in één klap te kunnen betalen. Wanneer je maandelijks betaalt, spreid je de kosten beter en is het voor de meeste mensen gemakkelijker om de autopremie op te hoesten. Toch is het zeker de moeite waard om de premie in één keer te betalen. Op de lange termijn ben je dan immers minder geld kwijt. 


* Kies de juiste dekking 

Opvallend genoeg rijden veel automobilisten in ons land oververzekerd rond. We weten allemaal dat een autoverzekering verplicht is, maar hierbij is het wel mogelijk om zelf de dekking te kiezen. Je kunt kiezen uit een WA-verzekering, een WA+-verzekering en een allrisk-verzekering. Een WA-verzekering is verreweg het goedkoopst, maar hierbij worden wel veel minder zaken gedekt. Om te bepalen welke dekking het beste bij jou past, is het belangrijk om met enkele factoren rekening te houden. Hierbij speelt met name de leeftijd van de auto een belangrijke rol. 

Voor een nieuwe auto is een allrisk-verzekering verreweg de beste keuze. Hierbij wordt alle schade gedekt. Ook als de schade door eigen toedoen is veroorzaakt. Wanneer de auto echter al vijf jaar of ouder is, is het vaak minder verstandig om nog voor een allrisk-verzekering te kiezen. Simpelweg omdat de auto al minder waard is. Een WA+-verzekering is in dat geval een goede keuze. Bij zeer oude auto’s die nog relatief weinig waard zijn, volstaat een WA-verzekering doorgaans al. 

Besef goed dat de beste dekking niet per se de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Je hoeft niet altijd voor de duurste verzekering te kiezen. Zeker niet als je auto al op leeftijd is. 


* Autoverzekeringen vergelijken 

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende aanbieders van autoverzekeringen. Deze concurreren ook graag met elkaar. Daardoor loont het enorm om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Door dit te doen, kun je soms tot wel tientallen euro’s per maand besparen. Maak gebruik van een online vergelijker om te ontdekken welke verzekeraar voor jou het voordeligst is.

Gerelateerd