Categorieën

Service

Dinsdag sneeuw

Dinsdag sneeuw
Nieuws

Dinsdag sneeuw

  • Redactie
  • 20-01-2019
  • Nieuws
Dinsdag sneeuw
SCHIEDAM - Of het winterse weer standhoudt is nog onzeker, maar het ziet er wel naar uit dat we na de vorst van deze dagen op dinsdag een serieuze sneeuwdag krijgen. Weeronline laat weten dat de kans groot is dat er zo'n vijf centimeter sneeuw gaat vallen. Ook de rest van de week houden we nog winters weer.

Vannacht gaat het stevig vriezen, waarbij de -10 kan worden aangetikt. Wie morgenochtend met de auto op pad gaat, moet dus rekening houden met wat extra tijd om de ruiten te krabben. In de loop van de maandag zal het kwik onder invloed van de zon weer tot boven het vriespunt gaan stijgen. In de nacht van maandag op dinsdag daalt het kwik echter weer en krijgen we opnieuw vorst.

De bewolking neemt in deze nacht vanaf zee toe en gaat ons sneeuw brengen. Eerst in het westen, maar de sneeuw breidt zich over het hele land uit. Voor het westen ziet het ernaar uit dat het een zware ochtendspits wordt. Het is zo koud dat de sneeuw zal blijven liggen en het zal her en der dan ook verraderlijk glad zijn. In de loop van de dinsdag gaat de sneeuw over in regen. Door opvriezen van natte weggedeelten kan het dan met name binnen de bebouwde kom erg gevaarlijk worden op de weg.