Dievenbende opereerde vanuit Schiedam

05-12-2018 Nieuws Redactie

FIJNAART - Vier Albanezen en een Roemeen moeten als het aan het OM ligt zo'n twee tot tweeënhalf jaar de cel in voor meerdere ladingdiefstallen en heling. De groep opereerde vanuit Schiedam.

Volgens de officieren van justitie vormden de verdachten een criminele organisatie. Daarom eiste het OM maandag 24 tot 32 maanden cel. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Het onderzoek naar de daden van de mannen, van 31, 35, 36, 37 en 38 jaar, begon een jaar geleden nadat het in Zuidoost-Nederland de spuigaten uitliep waar het de diefstal van lading uit geparkeerde vrachtwagens aanging. Binnen een maand konden de vijf bij een loods in Fijnaart, met daarin een grote hoeveelheid sigaretten, tablets, smartphones, horloges en andere elektronische apparatuur. Alleen al de telefoons en tablets vertegenwoordigden volgens de politie een waarde van 273.000 euro. In de loods stonden ook twee trekkers, een oplegger en twee personenauto's. Voertuigen en goederen zijn in beslag genomen.

Uit het onderzoek kwam onder andere bewijs naar voren van diefstal van twee pallets met laptops en een poging tot diefstal uit een vrachtwagen gevuld met lLgo. De sigaretten die in de loods werden aangetroffen bleken begin 2017 te zijn gestolen uit een oplegger in Waalwijk. Daarbij werd ook een grote hoeveelheid parfum en tientallen dozen met iPhones en iPads buitgemaakt.

De verdachten zouden zo'n beetje iedere avond op pad zijn gegaan om langs parkeerplaatsen in Zuidoost-Brabant te gaan. Na 'gedane zaken' reden ze terug naar een woning in Schiedam. De buit werd afgeleverd in Fijnaart. 

Zie ook dit artikel.