Categorieën

Service

Dief goed voor 23 keer tanken zonder betalen

Dief goed voor 23 keer tanken zonder betalen
Nieuws

Dief goed voor 23 keer tanken zonder betalen

  • Redactie
  • 06-02-2017
  • Nieuws
Dief goed voor 23 keer tanken zonder betalen
SCHIEDAM - Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats lijkt verantwoordelijk voor minstens 23 keer benzinetanken zonder te betalen.

De ma werd zaterdagochtend aangehouden op de Nieuwe Damlaan. Surveillerende agenten herkenden de auto vanuit een intern opsporingsbericht en zetten de bestuurder aan de kant.

Dagelijks beginnen de agenten hun dienst met een briefing, zo legt een politiewoordvoerder uit. "Tijdens deze briefing komen de meest recente incidenten voorbij, tonen rechercheurs camerabeelden van verdachten om hun identiteit te achterhalen of komen gesignaleerde personen dan wel personenauto’s voorbij. In dit geval herkenden de agenten een auto, welke was getoond in de briefing." De auto zou al meerdere keren zijn weggereden bij tankstations na het tanken zonder betalen.

Toen de agenten van dienst zaterdagochtend de man hadden stilgezet, roken zij een sterke benzinelucht. Niet verwonderlijk, want in de kofferbak stonden vier grote jerrycans aan, deels gevuld met een vloeistof. Het voertuig en de jerrycans werden in beslag genomen. Omdat de bestuurder ook nog eens zelf gesignaleerd bleek te staan voor elf dagen hechtenis, werd hij direct aangehouden.

Uit het onderzoek dat tot nu toe is verricht, komt naar voren dat dit voertuig dan wel de bestuurder bij minstens 23 aangiften betrokken is geweest.