DHG verkoopt ontwikkeling op Maasvlakte voor 230 miljoen

13-12-2021 Nieuws Redactie

Actueel beeld van Smartlog Maasvlakte; foto: DHG


SCHIEDAM - DHG verkoopt Smartlog Maasvlakte aan Patrizia. Het Duitse vastgoedbedrijf betaalt daarvoor 230 miljoen euro.

Smartlog Maasvlakte is een logistiek complex van 233.000 m² op een dertig hectare groot terrein op Distripark Maasvlakte West. Begin dit jaar sloten het Schiedamse DHG en Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst voor de uitgifte de grond op het bedrijvenpark. DHG begon daarom met de ontwikkeling, met het bedrijf Odin Warehousing als eerste klant. Naar verwachting in juli komende jaar is de bouw gereed en zal het geheel worden overgedragen aan Patrizia. 

Het te bebouwen areaal is verdeeld over tien distributiecentra. Daarmee is het volgens DHG de grootste logistieke ontwikkeling in Nederland. Volgens Willem Slager, managing partner van DHG, is de Maasvlakte 'dé perfecte locatie voor dit soort grootschalige ontwikkelingen', met al zijn logistieke verbindingen. 

DHG vond in Odin Warehousing in zijn ogen de perfecte huurder. “Zij zitten namelijk al op de Maasvlakte en daarbuiten op diverse locaties voor de opslag van met name zonnepanelen." Die komen in containers naar Rotterdam, waar ze zullen worden opgeslagen op de Maasvlakte voor distributie naar Europese afnemers. Odin Warehousing tekende een vijftienjarige huurovereenkomst van in totaal 135.289 m² voor zes van de tien hallen. De eerste twee distributiecentra werden begin deze maand opgeleverd.

In De Zwaluw Logistics vond DHG een tweede gebruiker; deze logistiek dienstverlener huurt voor tien jaar twee magazijnen, samen goed voor ruim 46.000 m². DHG stelt momenteel in gesprek te zijn met andere kandidaten voor de verhuur van de laatste twee distributiecentra. De ontwikkelaar stelt te verwachten dat ook deze hallen verhuurd zijn bij de overdracht aan Patrizia.

Dat is een grote ontwikkelaar en investeerder, met een hoofdkantoor in Augsburg. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs in Frankfurt.


Gerelateerd