DHG verhuurt zeven voetbalvelden magazijnruimte aan Lidl

31-05-2021 Nieuws Redactie

Beeld: DHG


SCHIEDAM - David Hart Group (DHG) gaat ruim vijftigduizend vierkante meter magazijnruimte - zeg maar zo'n zeven voetbalvelden - verhuren aan supermarktketen Lidl.

Het Duitse bedrijf huurde in Moerdijk al sinds ruim een jaar een kleine vijftigduizend meter van de Schiedamse ontwikkelaar en verhuurder van logistiek vastgoed. Daarin ook kantoorruimte. Lidl gaat nu het volledige Smartlog 3-complex van DHG in Moerdijk huren.

"DHG startte de bouw van de overige drie distributiecentra (naast de twee magazijnen die Lidl al huurde -red.) op risico maar onlangs is er een overeenkomst gesloten tussen DHG en Lidl met betrekking tot de huur van de overige 53.804 m² verdeeld over DC 3 t/m 5", zo  laat het vastgoedbedrijf weten in een nieuwsbericht.

"Het Duitse supermarktconcern zag haar kans om dit complex van ruim honderdduizend m² als enige huurder te huren", aldus het bericht. Lidl zal deze distributiecentra gebruiken voor de opslag van zowel voedingsmiddelen als andere kruidenierswaren. "Zij heeft voor deze locatie gekozen vanwege de uitstekende ligging en het hoge Smartlog standaard opleverniveau." Daarbij zegt DHG voor iedere huurder specifiek de puntjes op de i te kunnen zetten. "Voor Lidl betreft dit specifieke fit-out, het koppelen van enkele DC’s en een eigen routing op het buitenterrein volgens de laatste Lidl eisen. DC3, DC4 en DC5 worden in de loop van dit jaar opgeleverd."

Smartlog Moerdijk 3 is de derde ontwikkeling van DHG in Moerdijk. Het betreft een herontwikkeling van het voormalig Conline-terrein van circa veertien hectare. Deze multimodale locatie ligt aan de Middenweg, direct naast de containerterminal van Moerdijk.Gerelateerd