De RET schakelt zaterdag over op de zomerdienstregeling

16-07-2020 Nieuws Redactie

De Fast Ferry van de RET (bron foto beeldbank RET, foto door Rick Keus)

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Vanaf aanstaande zaterdag is voor zes weken de zomerdienstregeling van de RET van kracht. Dat betekent dat er minder bussen, trams en metro’s rijden. Dat doet de RET elke zomer, omdat er ’s zomers minder gereisd wordt. De Fast Ferry gaat echter meer vaarten maken dan in de afgelopen maanden. Op drukke stranddagen in het weekend zal de RET meer metro's inzetten naar Hoek van Holland.

De metro rijdt tot Hoek van Holland Haven en daar kun je aansluitend verder met bus 611 naar het strand. Op enkele minuten van het metrostation in Hoek van Holland kun je ook de Fast Ferry nemen naar de Maasvlakte.

De Fast Ferry van de RET vaart je in circa twintig minuten van Hoek van Holland Haven (Berghaven) naar de Maasvlakte (Antarcticaweg). Deze gaat vanaf maandag 20 juli aanstaande op doordeweekse dagen ook weer tussen 10.00 en 14.00 uur varen. Vanaf de lockdown waren de vaarten gedurende dat tijdsbestek opgeheven. Vooralsnog vaart de ferry niet in het weekend. De RET zal evalueren hoe de vaarten verlopen in combinatie met de Coronamaatregelen en daarin ook meenemen of de weekendvaarten weer kunnen worden opgestart. Ook bij gebruik van de Fast Ferry is een mondkapje verplicht.

"Reizigers zijn van harte welkom terug in het OV, ook voor uitjes, bijvoorbeeld naar het strand. Vanwege Corona is het mondkapje verplicht. Daarnaast is het devies: vermijd drukte. Zie je dat een voertuig erg vol is? Pak dan de volgende rit. Verder gelden de algemene voorschriften van het RIVM", aldus de RET.Gerelateerd