De Poldervaart krijgt veertiende Schoolplein14

01-06-2016 Nieuws Redactie

Vlnr: Nathalie Gouweleeuw, Mariska Schriemer, mascotte Cruyffie, Deacon Jansen en Niels Meijer; foto: Gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Feest op het schoolplein van basisschool De Poldervaart vanmorgen. Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Jeugd & Sport) en Niels Meijer (directeur Cruyff Foundation) namen Schiedams veertiende Schoolplein14 officieel in gebruik. Dit gebeurde met de onthulling van het 14-regelbord. Een feestje met een gouden randje, omdat dit ook het 250 ste Schoolplein14 is.

De leerlingen van De Poldervaart en de naastgelegen Gelinckschool – dat ook een Schoolplein14 heeft – maakten er een feestelijke en sportieve ochtend van. Samen met de sportcoaches van Streetrulez gingen zij op ontdekkingstocht naar de sport- en spelmogelijkheden .

“Ik vind het super dat al veertien Schiedamse scholen voor een Schoolplein14 hebben gekozen. Zo worden kinderen extra uitgedaagd en gestimuleerd om met elkaar te sporten”, zei de wethouder. “Ze leren ook dingen als samen spelen, samenwerken en respect hebben voor elkaar.” Juist voor kinderen uit het speciaal onderwijs is een Schoolplein14 volgens haar belangrijk. “Hierdoor kunnen zij in hun veilige en vertrouwde omgeving (meer) bewegen en samen spelen.”

Schoolplein14 is een initiatief van de Cruyff Foundation. Het plein van De Poldervaart is het 250 ste in zijn soort. Bij gelegenheid van dit jubileumplein ontwikkelde de stichting, opgezet door Johan Cruijff, de spellenbox: een houten krat die kinderen mee kunnen nemen als zij op het plein gaan spelen. In de box zitten spelkaarten waarop beschreven staat welke spellen ze kunnen doen. Directeur Meijer van de Cruyff Foundation reikte de eerste spellenbox uit aan Deacon Jansen van De Poldervaart en Mariska Schriemer van de Gelinckschool.

“Wij zijn er ontzettend trots op dat wij in vier jaar tijd 250 scholen hebben kunnen voorzien van een Schoolplein14”, aldus Meijer. “Er zijn echter bijna zevenduizend basisscholen in Nederland. Als het aan de Cruyff Foundation ligt heeft straks iedere basisschool een Schoolplein14.”