Categorieën

Service

De Molenmussen presenteren zich

De Molenmussen presenteren zich
Uit

De Molenmussen presenteren zich

  • Redactie
  • 16-05-2016
  • Uit
De Molenmussen presenteren zich

Tien van de twaalf molemussen; foto: Cultuurscouts Schiedam

SCHIEDAM – Het nieuwe koor de Molenmussen presenteert zich zondag aanstaande met een optreden op thuisbasis De 5 Molens. Zaterdag over een week geeft het derde Koor onder de Molens acte de présence tijdens de Kunstmarathon.

De Molenmussen is na Geluid uit Zuid en het Zimmerkoor het derde koor in Schiedam dat op instigatie van de cultuurscouts tot stand is gekomen om oudere Schiedammers die graag zingen, aan bod te laten komen.

Het koor is gericht op Schiedam-Nieuwland, oefent sinds enige tijd iedere zaterdagmiddag onder leiding van dirigent Jirre Stoutjesdijk en telt nu twaalf leden. De zangers hebben zich de afgelopen maanden bekwaamd in het programma Zomertijd, en zingen dat op 22 mei. Het wordt volgens hen 'een vrolijke en nostalgische voorstelling over de mooiste tijd van het jaar' met mooie Nederlandse liedjes en enkele korte verhalen en gedichten over de zomer. Aanvang: drie uur 's middags.

Vier dagen later moeten De Molenmussen opnieuw aan de bak, dan in de bibliotheek in de Korenbeurs. De mensen van de Voorleesbrigade zullen dan assisteren. Aanvang: acht uur op donderdagavond.

Op zaterdag 28 mei doen alle drie de Koren onder de Molens mee tijdens de Kunstmarathon in het Wennekerpand. De marathon doet zijn naam eer aan, en duur van tien tot tien.