De Kuyper in zee met Alibaba

08-08-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De Kuyper gaat in zee met de Chinese internetverkoper Alibaba. 

Met het enorme concern als partners denkt de Schiedamse distilleerderij toegang te krijgen tot de Chinese markt. "Niet alleen voor verkoop, maar ook om onze producten op te bouwen onder de Chinese consument" stelde bestuursvoorzitter Mark de Witte gisteren op BNR Nieuwsradio. Dinsdag tekenden beide partners hun overeenkomst.

Voor zijn 'stap naar China' ging De Kuyper niet over een nacht ijs. Jarenlang werd deze samen met Alibaba Nederland voorbereid. De Kuyper opent een eigen shop op Alibaba en investeert daarnaast fors om de trends in de cocktailmarkt via het internetplatform nog beter in kaart te brengen.

De Kuyper is al actief in Macau en Hongkong; dan gaat het vooral over het bedienden van cafés en bars. De Witte: "Azië loopt ver achter qua cocktails en we willen daar onze merken gaan bouwen."

De Witte stelde al toen hij bij De Kuyper begon, in 2015, de omzet van het distillateur in tien jaar tijd te willen verdrievoudigen. Toentertijd was de omzet ongeveer 50 miljoen euro. Dit jaar verwacht De Witte op 75 miljoen euro uit te komen. Op termijn komt hopelijk zo'n tien procent vanuit China

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing uitgebreid.


Gerelateerd