De kou is terug

17-03-2018 Nieuws Redactie

Bron: Weerstatistieken, op verwachtingen van Meteo Consult

SCHIEDAM - Het sneeuwt nog steeds in Schiedam. Nou ja, het dwarrelt, het danst, het snuffelt langs heggen en bomen, over vijvers en langs ramen.

Voor wie naar buiten gaat: let op, want het kan een klein beetje glad zijn. En het waait behoorlijk... In de loop van de ochtend wordt het droog. De temperatuur komt maar net boven nul, zo verwacht weerman Tom Bruin. De wind, vanuit oostelijke richting, zal later vandaag in kracht totenemen.

Elders in het land blijft het de hele dag vriezen, met name in het oosten. Een dergelijke ijsdag is zeldzaam en kwam vanaf de tweede helft van maart slechts in zes andere jaren voor. De vorige keer dat het zo laat in het seizoen ergens in het land de hele dag vroor was in 1969. Toen werd het op 17 maart in Den Helder slechts -0,8 graden. De laatste ijsdag ooit gemeten vond plaats op 5 april 1911. In Maastricht kwam de maximumtemperatuur die dag uit op -0,5 graden. Recenter, op 23 maart 2013, behaalden we net geen ijsdag. Op de weerstations Twenthe en Terschelling bleef het kwik toen steken op +0,3 graden.

Morgen wordt het volgens Bruin nog koud, tot min vier graden vannacht. Het blijft dan droog, met meer zon dan vandaag.

Gerelateerd