David Hart Group gaat ontwikkelen in de Botlek

08-10-2021 Nieuws Redactie

Tekening van de voorziene ontwikkeling op de Boyneweg, Smartlog 9; op de tekening op de homepage is project nummer acht te zien; beeld: DHG


SCHIEDAM - David Hart Group (DHG) heeft twee grote percelen in de Botlek verworven. Die gaat het Schiedamse bedrijf herontwikkelen tot distributiecentra.

Het gaat om twee stukken grond: aan de Boyneweg 1 (eigen grond) en aan de Nieuwesluisweg 224 (erfpacht) in de Rotterdamse Botlek, tussen de A15 en het Hartelkanaal. De beide locaties, samen 140.000 m² groot, waren tot voor kort in gebruik bij C. Steinweg- Handelsveem. "De verouderde locaties worden op dit moment ontmanteld en klaar gemaakt voor de herontwikkeling tot twee hoogwaardige Smartloglocaties", zo stelt DHG in een bericht.
 De Schiedamse ontwikkelaar verwierf de gronden door een tenderprocedure te winnen.

DHG ziet de aankoop dit als 'een unieke kans om op deze locaties in het Rotterdamse Botlekgebied twee nieuwe Smartlogs van totaal 104.741 m² te kunnen ontwikkelen'. Smarlog is de naam die DHG zijn distributiecentra volgens eigen concept meegeeft; deze nieuwe logistieke centra krijgen de namen Smartlog 8 en 9 mee. Met name is de kans uniek omdat 'grootschalige herontwikkelingen zoals deze in Rotterdam zeer schaars zijn'. DHG ontwikkelde ook zijn eerste grote logistieke project - Districentr Seinehaven - in dit gebied.

"Door de aanleg van de Blankenburgtunnel, de nieuwe snelweg (A24), die vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt, zal de bereikbaarheid van het Botlekgebied en daarmee beide nieuwe Smartloglocaties enorm toenemen", aldus DHG. Het bedrijf zegt nog dit jaar te beginnen met de distributiecentra, die naar verwachting rond de zomer volgend jaar worden opgeleverd.Gerelateerd