Dansen voor de Voedselbank

05-12-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De kinderen en ouders van Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen werden uitgedaagd om levensmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank Schiedam.

Die oproep vond respons: enorm veel pakken koffie en rijst, potten pindakaas en blikken groenten werden door hen bij elkaar gebracht. Samen met de opbrengst van de kaartjes van de kijklessen van de danseressen en dansers werd het resultaat van de inzameling zondag na de drie voorstellingen overhandigd aan vertegenwoordigers van de Voedselbank.

Die is maar wat blij met de bijdrage: juist zaterdag opende de Voedselbank in de Groenelaan een nieuw onderkomen, ter vervanging van dat aan de Baan in Schiedam-Centrum. Daar ontbrak de ruimte om een goeie logistiek in de distributie aan te houden. Wekelijks worden er zo'n 65 pakketten uitgedeeld vanuit de nieuwe locatie, op de hoek met de Willemskade. Samen met de 85 pakketten die op het Dreesplein worden verdeeld, zijn er volgens voorzitter Marja Docter momenteel dus ongeveer honderdvijftig huishoudens die gebruik maken van de bijstand van de Voedselbank.Gerelateerd