Dankbare Curfs moet titel laten aan justitiedirecteur

20-11-2018 Nieuws Redactie/Vlaardingen24


SCHIEDAM - Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts, feliciteert Emine Özyenici met de titel 'Overheidsmanager van het Jaar 2018'. Curfs was zelf ook kandidaat, maar moest in de verkiezing haar meerdere erkennen in de directeur Informatievoorziening en Inkoop bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Curfs was een van de drie genomineerden; ook Rob Keet, teamleider Grootschalig Optreden bij de Nationale Politie dong mee naar de titel. Gisteren was in de Ridderzaal in Den Haag de prijsuitreiking. Curfs stelde dat haar kandidatuur zeer eervol is.  “We zijn alle drie genomineerd op een buitengewoon eervolle lijst. Verbinden is onderdeel van ons profiel. Wat mij betreft zijn we alle drie winnaars. De grootste prijs was voor mij dat de medewerkers uit de eigen organisatie mij hebben voorgedragen. Het raakt mij dat ze mij - ondanks onze grote organisatie - als verbindend ervaren.”

De verkiezing is een initiatief van de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM). Dit jaar was het thema ‘leider in verbinding’. In totaal 89 kandidaten werden voorgedragen. De jury maakte een eerste selectie op basis van de criteria mensgericht en visionair leiderschap, gezaghebbende bescheidenheid en maatschappelijk en politiek bewustzijn. Vijf kandidaten pitchten in september voor de jury, waarna de drie genomineerden overbleven. Zij kregen in oktober een afvaardiging van de jury op werkplekbezoek. Daar spraken de juryleden met een afspiegeling van de organisatie en met samenwerkingspartners. De jury, onder voorzitterschap van Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, noemde Curfs ‘een verbinder pur sang’. 

Dat is 'een compliment en een grote waardering voor de hele organisatie', aldus Curfs. "Verbinding is onze kerntaak. Bij de start van Stroomopwaarts moesten we zes organisaties met elkaar verbinden. Dat was een enorme opgave. Daarnaast zijn we in verbinding met ondernemers, maatschappelijke partners, de drie gemeenten en hun inwoners. Alle medewerkers hebben samen de taak om verbindingen te laten slagen. Ik ben maar één speler in dat spel. Voor mij is het een cadeau dat ik leiding mag geven aan mensen die zich zo bevlogen bezighouden met onze opgave.”


Gerelateerd